Ikke overdriv rådene du får
Sist oppdatert:Snarveien: Ta alle råd (også dette) med en klype salt.
oversimplification: many sorts of suggestions and advice etc are some form of, "do this thing while practicing discernment", and the gotcha response is typically "but what if someone did that without practicing discernment huh? terrible things could happen!" and like, yeah.
— Visakan Veerasamy (@visakanv) October 30, 2024
Den gyldne middelvei
Ikke alle rådene på denne siden vil være like nyttige for deg.
- Noen av rådene passer ikke til din jobbhverdag.
- Noen av rådene har du prøvd, men du har funnet bedre måter å håndtere problemet på.
- Og noen kan forsterke en ubalanse du allerede har. Da kan du ende i det Daniel Ofman kalte overslag (les mer her).
På noen av artiklene her inne, har jeg derfor lagt til et avsnitt merket ⚖️ Overslaget. Hva skjer om rådet blir overdrevet eller tatt ut av sin sammenheng?
Og er det ikke dette ledelse handler om? Å forstå når skal du bruke ett verktøy fra kassen, og når det er på tide å bytte til et annet? For eksempel:
Om du allerede er lite handlekraftig, vil ikke et råd om å bli en mer lyttende leder være til hjelp. Men er du for dominerende, vil ikke et råd om å ta kontroll og sette retning heller være til hjelp. I stedet:Se hvor du har et overslag, og prøv et annet verktøy.
⚖️Overslaget
Ok, dette blir meta, men jakten på balanse kan bli et overslag i seg selv. Ikke bare er det krevende å hele tiden lete etter middelveien, men det kan bli for selvsentrert. Da risikerer du å bli for selvkritisk – eller til og med handlingslammet.
Ingen kan forvente en perfekt, fullstendig avbalansert leder. Stol på at teamet ditt tåler deg og din unike kombinasjon av styrker og svakheter.
Men det du kan jobbe mot, er å unngå langvarig ubalanse. Ikke fortsett å bruke en lederstil som ikke fungerer, bare fordi den engang var nyttig.
Les mer:
- 💻Psykolog Andreas Segrov skriver om talent-overslag på LinkedIn